Локум Фест 2024


Овогодишна музичка програма


Дамир Имамовиќ

Босна и Херцеговина

Dumai Dunai

Канада/Украина/Бугарија

Зарина Првасевда

Македонија

Мухамед Ибрахими

МакедонијаЛокум фест-музика и традиција 2024


Создаден во срцето на старата битолска чаршија во 2007 г., земајќи го обичајот со локум и кафе да се пречека комшијата и добронамерникот како лајт мотив за средба помеѓу луѓето, културите и нивните музики кои се испомешале во еден посебен конзулски амалгам, верно ја слави традицијата, културното наследство и чаршијата како дел од нашата колективна меморија, идентитет и иднина.

Фестивалот за изминатите 16 г. презентира преку 80 групи и ансамбли од преку 25 земји, а секако најдобрите етно музичари од Македонија. Само на Локум фест се слуша чалгија, фјужн, етно џез, world music и ладино..

parallax background

Дамир Имамовиќ

18/07/2023

Галерија од претходните настани